last B.A.S.E. brief (BB/DBA)

 

Jaargang 1  nr. 2  februari 2004                                                                                              gratis uitgave made by M@STER

World BASE cup 2003

 

We hadden al veel over Kuala Lumpur gehoord en ook wel eens wat gezien, maar eigenlijk kon ik me er niks bij voorstellen. Maar een ding wist ik wel, er staan daar veel en vooral hoge gebouwen waar je vanaf MAG springen De eerste dag duurde het even voor we naar binnen mochten, er mochten steeds maar vijf springers buiten zijn op het balkon, en toen "Who's next, who wanna make a basejump... Anybody wanna make a basejump?!!" En dan sta je daar op de "ramp" opeens toch snel, "5,4,3,2,1..." en voor je er erg in hebt zie je die roestvrijstalen reus achter je en de verdiepingen voorbij flitsen.In totaal 15 sprongen van Petronas gemaakt en  tussendoor 2 dagen van KL Tower gesprongen, een spriet met een schotel op ruim drie honderd meter. Ik was met dertien anderen gevraagd om op de laatste dag te springen tijdens de exibition jump. Eerst twee oefensprongen en daarna de sprong zelf. Zes man vlot achter elkaar 5 sec slider-up, daarna wij met zes man tegelijk openen en nog twee vlak daar achteraan. Van die zes tegelijk een 3sec slider-up, een 1sec sliderdown (ik), en andere vier staticline. Laatste twee ook staticline. Ook weer onwerkelijk, vanaf 300m go-and-throw en daarna om de beurt landen Voor mij was het een onvergetelijke ervaring die ik graag eens over zou doen, veel nieuwe springers ontmoet, mooie sprongen gemaakt, goed hotel en ontbijt en lunch elke dag, goedkoop lekker eten in china town, bijna elke avond de clubs in. 

 

 

Ferry

Kampen 24/1/3Twee mannen uit Deventer (25) en Twello (26) en een vrouw uit Den Haag (26) zijn vrijdagmiddag bekeurd wegens base jumping. Het drietal was bij de Ramspolbrug bij Ens in een extra hoge hoogspanningsmast geklommen en daarna 1 voor 1 naar beneden gesprongen met een parachute.
Parachutespringen is in Nederland alleen toegestaan met toestemming en vanuit een vliegtuig. Het is ook verboden om in een hoogspanningsmast te klimmen.

HELAAS ETIENNE, EDU en IRIS zijn gepakt in KAMPEN (NIET ALS EERSTE MAAR WEL MET  HET MEEST PUBLICITEIT).BIJ DEZE SORRY VOOR ALLE LOKALE JUMPERS. PECH!! (nog geen boete ;))

Ferry voor een  aeriel van KL tower

 

De eerste B.A.S.E. meeting die gehouden werd dit jaar was een redelijk suc6 te noemen. Er waren ongeveer 10 personen op afgekomen. Er is gesproken over gedragsregels en over de site http://www.basejump.nl Er is overeengekomen tussen de B.A.S.E. springers dat er zo low profile mogelijk gesprongen word. Over de site is overeen gekomen dat er door meerdere base springer opvulling gegeven zal gaan worden om naar de buitenwereld een goed positief en informatief plaatje van onze sport word weergegeven.

ER STAAT OVERIGENS AL EEN HEK DUS PAS OP MET SPRINGEN DAAR.

Te Koop: REACTOR 3 grijs rood wit BASERIG. Mail f_boom@hotmail.com

Te koop : Wizzard Fox 245 alles bij elkaar 75 jumps mail edu@smellyfeet.nl

SPANJE.  Er word in spanje de laatste tijd ook erg veel gebased.

We hebben  een foto van een berg in Spanje en een locatie in Frankrijk

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : TEAM windchaser

Als je eens aan het springen bent in Empuria vraag daar eens naar de locale B.A.S.E. ers.  Die kunnen je misschien wel leuke spots in de omgeving vertellen. Misschien kom je nog wel een Nederlander tegen ; )

Heb jij ook een stuk over base springen of iets wat er mee te maken heeft mail dit dan naar edu@basejump.nl of edu@smellyfeet.nl

Met dank aan:

Ferry Jacobs Kl story/picture

Team windchaser picture

Henny wiggers Hosting

Edu mertz Editing + Mail

info@smellyfeet.nl

B.A.S.E. Events 2004

Maart 13 & 14 & 18 only inventations @ special Location

Maart 2004 Europe BD

Oktober 2004 SHANGHAI

Oktober 2004 Bridge Day BD